Vogel excursies Texel

Contactinfo

Vogelinformatiecentrum, uw startpunt voor een prachtige ontdekkingsreis naar vele vogelsoorten op Texel.


Kikkertstraat 42
1795 AE De Cocksdorp
+31 (0) 222316249
info@natuurdigitaal.nl
www.vogelinformatiecentrum.nlDe gidsen

Jos van den Berg

Jos van den Berg

Jos van den Berg is een enthousiast vogelaar en een gedreven natuurfotograaf met als specialisatie het fotograferen van vogels. Woonachtig op Texel is hij zeer goed bekend met de vogels en vogelgebieden op dit Waddeneiland. Naast zijn grote kennis van de Nederlandse avifauna heeft hij een zeer brede internationale ervaring op vogelgebied. Op zijn website www.birdingtexel.com heeft hij een blog met waarnemingen en foto's van de Texelse vogels alsmede foto's van zijn vele buitenlandse reizen.

vogel-excursies-texel-giel-witte

Giel Witte

Ik ben Giel Witte, 67 jaar en geboren en getogen op Texel.
Naast het geven van excursies ben ik ook druk met het beschermen van vogels. Op Texel coördineer ik de vrijwillige weidevogelbescherming en de bescherming van kustbroeders zoals dwergsterns en bontbekplevieren. Verder ben ik als vrijwilliger bij Natuurmonumenten actief met inventariseren van broedvogels en onderhouden van de "Pareltjes langs de Waddendijk" Voor het Vogelinformatiecentrum De Verrekieker geef ik al enkele jaren vogelexcursies. Dit doe ik met veel plezier.

vogel-excursies-texel-giel-witte

Marcel Wijnalda

Als kind was ik graag buiten en dwaalde 't liefst zo diep mogelijk 'in de Natuur'. Met een verrekijker en een oud vogelgidsje probeerde ik de vogels te spotten. En daar ben ik nooit mee gestopt! Geboren en getogen in Groningen, maar heerlijk aangespoeld op Texel. Wat is het hier mooi en wat valt er veel te genieten! Texel= vogeleiland, precies op de trekroute van honderden soorten vogels. En elke vogel is even fascinerend. Als leerkracht breng ik graag dit enthousiaste over aan kleine en grote kinderen;). Ga je mee?

Bob Loos

Bob Loos

Mijn ouders hebben mij Bob Loos genoemd, en al sinds de lagere school zie ik ze vliegen.
Ganzen, zwanen, meeuwen, maar vooral steltlopers hebben mijn belangstelling, waarbij ik het meest gefascineerd ben door de soms enorme afstanden die deze vogels elk jaar afleggen en de onvoorstelbare individuele plaatstrouw.
Sinds kort ben ik werkzaam bij Global Flyway Network (globalflywaynetwork.com.au) waarvoor ik de vogels volg naar hun broedgebieden in het hoge noorden en hun overwinteringsgebieden, zowel in de Waddenzee als in Afrika.
Het is mijn uitdaging tijdens de excursie uw soortenkennis uit te breiden, en zo mogelijk uw enthousiasme en verwondering voor alles wat veren heeft te vergroten!

vogel-excursies-texel-nienke-venema

Nienke Venema

Hallo, ik ben Nienke doe de kinder-excursies. Ik heb 3 jaar voor de natuurschool, met kinderen in Schoorl gewerkt. Nu ik een aantal jaren op Texel woon ben ik blij dat ik met uw kinderen op stap mag. Er is buiten in de natuur altijd iets te zien: vogels, schelpen of zeewier. Genoeg stof om een leuke en leerzame excursie te hebben.
Kleine kinderen of jong volwassenen, vanaf het eerste hallo voel ik me bij hen betrokken.