Vogel excursies Texel

Contactinfo

Vogelinformatiecentrum, uw startpunt voor een prachtige ontdekkingsreis naar vele vogelsoorten op Texel.


Kikkertstraat 42
1795 AE De Cocksdorp
+31 (0) 222316249
info@natuurdigitaal.nl
www.vogelinformatiecentrum.nlDoor Nationaal Park Duinen van Texel

Vogelherkenningsexcursie | Aanvang : 16 juni 2018 om 13:30 | Beschikbaarheid : 4


Met een luxe minibus gaat u in een klein gezeldschap een ochtend op pad om diverse vogelrijke gebieden te bezoeken op zoek naar zoveel mogelijk vogelsoorten.

In samenwerking met Staatsbosbeheer en het Nationaal Park Duinen van Texel bieden we een halve dagexcursie aan door het Nationaal Park. Op verschillende plekken zullen we stoppen om te wandelen door de duinen of door het bos. Bij waarnemingen van zeldzame soorten kan zomaar van de route afgeweken worden om een zeldzame vogelsoort op te zoeken. De soorten die we vinden zullen heel divers zijn. Steltlopers in De Slufter, bosvogels in de Dennen en diverse zangvogels en roofvogels in de Duinen. Het soortenpallet is erg wisselend en hangt af welk seizoen u meegaat. Nooit zal een excursie hetzelfde zijn. 

 

De busexcursie start om 13.30 uur. We verzamelen bij het Vogelinformatiecentrum en daar eindigt de excursie rond 16.30 uur. In het Vogelinformatiecentrum drinkt u dan nog koffie of thee en vult u de soortenlijst in. Als bonus ontvangt u voorafgaand aan de excursie het Vogelboekje Vogels van Texel (twv 9,99 euro). Onderweg kunt u dus bijhouden welke vogelsoorten u ziet.

 

Als u zelf geen verrekijker bezit kunt u er één lenen bij het Vogelinformatiecentrum. 

 

De prijs voor deze bus-excursies is 40 euro per persoon. Met dit geld realiseren we jaarlijks nieuwe vogelkijkpunten op Texel. Opgeven voor deze excursies is noodzakelijk. Dit kan door via onderstaande link het opgave formulier in te vullen. Betalen kan online. 

Excursie details

Aanvang 16 juni 2018 om 13:30
Einde 16 juni 2018 om 16:30
Maximaal aantal plaatsen8
Aantal plaatsen vrij 4

Locatie details

Locatie Vogelinformatiecentrum Texel
Adres Kikkertstraat 42
Plaats De Cocksdorp