Vogel excursies Texel

Contactinfo

Vogelinformatiecentrum, uw startpunt voor een prachtige ontdekkingsreis naar vele vogelsoorten op Texel.


Kikkertstraat 42
1795 AE De Cocksdorp
+31 (0) 222316249
info@natuurdigitaal.nl
www.vogelinformatiecentrum.nlVogelwandeling zuidkant Texel

Vogelherkenningsexcursie | Aanvang : 15 juli 2018 om 10:00 | Beschikbaarheid : 4


Onder leiding van één van onze gidsen (wir Sprechen auch Deutsch / Also in English) bezoekt u lopend vogelrijke gebieden aan de zuidkant van Texel. Zo zijn de Horsmeertjes, Geulplas en de Mokbaai vogelrijke gebieden die een bezoek meer dan waard zijn. Met de aanwezige auto’s rijden we naar het excursiegebied om daar een prachtige vogelwandeling te maken. De excursies zijn geschikt voor jong en oud en zijn vooral gericht op het leren herkennen van vogels. U zult leren hoe de verschillende vogelsoorten op uiterlijk en aan het geluid te herkennen zijn.

Deze excursies zijn wandelexcursies, De gids zal een beroep op u doen om met een paar auto’s naar een andere locatie te rijden, om daar de wandelexcursie te starten.

De route die door de gids gekozen wordt is afhankelijk van het weer. Bij harde wind wordt er een route gezocht waar we zo min mogelijk last hebben van de wind, een route door de duinen heeft dan vaak de voorkeur. Het leuke van vogels kijken is, geen excursie is hetzelfde. Al gaat u meerdere keren mee over de zelfde route, u ziet altijd weer andere vogelsoorten.

Mocht u zelf over een verrekijker beschikken, dan is het handig deze mee te nemen, heeft u er geen, dan krijgt u er één in bruikleen van het Vogelinformatiecentrum.

De excursies beginnen en eindigen in Theaterrestaurant De Toegift@Klif12 waar u na afloop een kop koffie of thee aangeboden krijgt. Samen met de gids kunt u in alle rust de waargenomen soorten noteren op de soortenlijst van Texel. Deze soortenlijst kunt u ook voor eigen wandelingen meenemen.

De excursie gaat onder vrijwel alle omstandigheden (bij een minimum van 4 personen) door. Mocht dit niet zo zijn dan wordt u uiterlijk de avond voorafgaand aan de excursie gebeld.

Aanmelden voor deze excursie is noodzakelijk. Dit kunt u doen door middel van het onderstaande formulier in te vullen. Maar u kunt zich ook in het Vogelinformatiecentrum aanmelden. Betalen kan zowel online (met onderstaand formulier) of voorafgaand aan de excursie in het Vogelinformatiecentrum.

Honden zijn tijdens de excursie niet toegestaan, helaas hebben die (ook aangelijnd) een verstorende invloed op de vogels die we dichterbij te zien krijgen. Afhankelijk van het excursie gebied, is deze excursie prima geschikt voor minder validen. Mocht u twijfelen, neem dan gerust contact met ons op via de mail of telefoon.

Excursie details

Aanvang 15 juli 2018 om 10:00
Einde 15 juli 2018 om 12:00
Maximaal aantal plaatsen15
Aantal plaatsen vrij 4

Locatie details

Locatie De Toegift@Klif 12
Adres Klif 12
Plaats 1797 AL Den Hoorn