Vogel excursies Texel

Contactinfo

Vogelinformatiecentrum, uw startpunt voor een prachtige ontdekkingsreis naar vele vogelsoorten op Texel.


Kikkertstraat 42
1795 AE De Cocksdorp
+31 (0) 222316249
info@natuurdigitaal.nl
www.vogelinformatiecentrum.nlVogelexcursie per boot

Vogelherkenningsexcursie | Aanvang : 24 september 2018 om 09:00 | Beschikbaarheid : 7


In samenwerking met schippers Dennis Boon en Menno Rusman van De Borus organiseert het Vogelinformatiecentrum geregeld vogelexcursies per boot over het Wad. Gedurende een boottocht van circa 2,5 uur laten de schippers van De Borus u de mooiste plekken van het Wad tussen Texel en Vlieland zien. Onze vogelgids wijst u alle vogelssoorten aan en vertelt u over het kwetsbare ecosysteem van de Waddenzee, en waarom de Waddenzee ze vogelrijk is. Naast de vele vogels(oorten) ziet u Texel vanaf een geheel andere kant, ook zult u de vele zeehonden die tussen Texel en Vlieland verblijven prachtig zien. Neem uw fotocamera maar mee. 

 

Het verzamelpunt is in het Vogelinformatiecentrum. vanuit hier rijdt u gezamenlijk met eigen vervoer (carpoulend), naar de opstapplaats die ongeveer 1,5 km verder is. Hier worden we met een klein bootje aan boord van de kleine Kotter De Borus gebracht en gaan we varend verder. De schippers laten u alle mooie vaargeulen van het wad zien en onze vogelgids verteld u alles over de vogels die u in grote aantallen gaat zien. Na afloop drinkt u samen met de vogelgids nog een kop koffie of thee in het Vogelinformatiecentrum. Ook vult u dan de soortenlijst in die u mee mag nemen. 

 

Deze excursie is meertalig (wir Sprechen auch Deutsch / Also in English).

De kosten voor deze excursie bedragen € 40,00 per persoon. Er kunnen maximaal 11 deelnemers mee. 

 

Mocht u zelf over een verrekijker beschikken, dan is het handig deze mee te nemen.Heeft u er geen, dan krijgt u er één gratis in bruikleen van het Vogelinformatiecentrum.

De excursie gaat onder veel omstandigheden (bij een minimum van 6 personen) door. Mocht dit niet zo zijn dan wordt u uiterlijk de avond voorafgaand aan de excursie gebeld. 

Aanmelden voor deze excursie is noodzakelijk. Dit kunt u doen door het onderstaande formulier in te vullen. Maar u kunt zich ook in het Vogelinformatiecentrum aanmelden. Betalen kan zowel online (via onderstaand formulier) of voorafgaand aan de excursie in het Vogelinformatiecentrum (contant of per pin).

 

Honden zijn tijdens de excursie niet toegestaan; helaas hebben die (ook aangelijnd) een verstorende invloed op de vogels die we dichterbij te zien krijgen. Helaas is deze excursie (nog) niet geschikt voor minder valide. 

Excursie details

Aanvang 24 september 2018 om 09:00
Einde 24 september 2018 om 12:00
Maximaal aantal plaatsen11
Aantal plaatsen vrij 7

Locatie details

Locatie Vogelinformatiecentrum Texel
Adres Kikkertstraat 42
Plaats De Cocksdorp