Vogel excursies Texel

Contactinfo

Vogelinformatiecentrum, uw startpunt voor een prachtige ontdekkingsreis naar vele vogelsoorten op Texel.


Kikkertstraat 42
1795 AE De Cocksdorp
+31 (0) 222316249
info@natuurdigitaal.nl
www.vogelinformatiecentrum.nlWadden Vogelfestival Vogelherkenningsexcursie

Vogelherkenningsexcursie | Aanvang : 11 mei 2019 om 06:00 | Beschikbaarheid : 6


Voor de échte vroege vogels is er dit jaar tijdens het Wadden Vogelfestival op de zaterdagochtend een vogelherkenningsexcursie van 06.00 tot 08.00 uur, onder leiding van Adriaan Dijksen. U verzamelt om 6.00 uur op de parkeerplaats bij de Horsmeertjes en vertrekt vanaf daar voor een 2- uur durende vogelherkenningsexcursie door een prachtig natuurgebied. Zo vroeg in de ochtend zult u de vele vogels niet alleen zien, maar ook goed kunnen horen. De vogelzang is dan immers op z'n best. U maakt kans op blauwborsten, tjiftjaf, zwartkop en niet te vergeten op de prachtige zang van de nachtegaal.

Houdt u er rekening mee dat het op een waddeneiland 's morgens vroeg behoorlijk fris kan zijn en dat daarnaast het het deels onverharde pad soms wat kan drassig is. We adviseren u daarom om geschikte (wat warmere) kleding en goede waterdichte of water afstotende wandelschoenen te dragen. 

Deze wandelexcursie is geschikt voor jong en oud en is vooral gericht op het leren herkennen van vogels. U zult leren hoe de verschillende soorten op uiterlijk en aan het geluid te herkennen zijn. 

Mocht u zelf over een verrekijker beschikken, dan is het handig deze mee te nemen. De excursie gaat onder vrijwel alle omstandigheden (bij een minimum van 4 personen) door. Mocht dit niet zo zijn dan wordt u uiterlijk de avond voorafgaand aan de excursie gebeld.

Aanmelden voor deze excursie is noodzakelijk. Dit kunt u doen door het onderstaande formulier in te vullen. Maar u kunt zich ook in het Vogelinformatiecentrum aanmelden. Betalen kan zowel online (via onderstaand formulier), in het Vogelinformatiecentrum, of bij aanvang van de excursie (met gepast geld)bij de excursieleider.

Honden zijn tijdens de excursie niet toegestaan; helaas hebben die (ook aangelijnd) een verstorende invloed op de vogels die we dichterbij te zien krijgen. Deze excursie is niet zo  geschikt voor minder validen en het te lopen pad is niet toegankelijk voor rolstoelen.

 

 

 

Excursie details

Aanvang 11 mei 2019 om 06:00
Einde 11 mei 2019 om 08:00
Maximaal aantal plaatsen15
Aantal plaatsen vrij 6

Locatie details

Locatie P-plaats Horsmeertjes
Adres Mokweg
Plaats Texel