Vogel excursies Texel

Contactinfo

Vogelinformatiecentrum, uw startpunt voor een prachtige ontdekkingsreis naar vele vogelsoorten op Texel.


Kikkertstraat 42
1795 AE De Cocksdorp
+31 (0) 222316249
info@natuurdigitaal.nl
www.vogelinformatiecentrum.nlWadden Vogelfestival Vogelherkenningsexcursie

Vogelherkenningsexcursie | Aanvang : 12 mei 2019 om 09:05 | Beschikbaarheid : 9


Onder leiding van van Adriaan Dijksen bezoekt u een zeer vogelrijk natuurgebied aan de zuidkant van Texel. U vertrekt om 9.00 uur vanaf de parkeerplaats bij de Horsmeertjes voor een 2- uur durende vogelherkenningsexcursie. Deze wandelexcursie is geschikt voor jong en oud en is vooral gericht opde herkenning van vogels. U zult leren hoe de verschillende soorten op uiterlijk en aan het geluid te herkennen zijn. U maakt kans op blauwborst, lepelaar, tjiftjaf, zwartkop en nog veel meer mooie soorten. Het is ook mogelijk dat u de zang van de nachtegaal hoort tijdens de excursie.

Mocht u zelf over een verrekijker beschikken, dan is het handig deze mee te nemen. De excursie gaat onder vrijwel alle omstandigheden (bij een minimum van 4 personen) door. Mocht dit niet zo zijn dan wordt u uiterlijk de avond voorafgaand aan de excursie gebeld.

Houdt u er rekening mee dat het op een waddeneiland 's morgens nog fris kan zijn en dat daarnaast het het deels onverharde pad soms wat drassig is. We adviseren u daarom om geschikte (wat warmere) kleding en goede waterdichte of water afstotende wandelschoenen te dragen. 

Aanmelden voor deze excursie is noodzakelijk. Dit kunt u doen door het onderstaande formulier in te vullen. Maar u kunt zich ook in het Vogelinformatiecentrum aanmelden. Betalen kan zowel online (via onderstaand formulier), in het Vogelinformatiecentrum, of voor aanvang van de excursie (met gepast geld) bij de excursieleider .

Honden zijn tijdens de excursie niet toegestaan; helaas hebben die (ook aangelijnd) een verstorende invloed op de vogels die we dichterbij te zien krijgen. Deze excursie is niet zo  geschikt voor minder validen en het te lopen pad is niet toegankelijk voor rolstoelen.

 

 

 

 

Excursie details

Aanvang 12 mei 2019 om 09:05
Einde 12 mei 2019 om 11:00
Maximaal aantal plaatsen15
Aantal plaatsen vrij 9

Locatie details

Locatie P-plaats Horsmeertjes
Adres Mokweg
Plaats Texel