Vogel excursies Texel

Contactinfo

Vogelinformatiecentrum, uw startpunt voor een prachtige ontdekkingsreis naar vele vogelsoorten op Texel.


Kikkertstraat 42
1795 AE De Cocksdorp
+31 (0) 222316249
info@natuurdigitaal.nl
www.vogelinformatiecentrum.nlDagexcursie & Noordzeevogeltocht

Vogelherkenningsexcursie | Aanvang : 26 oktober 2018 om 16:00 | Beschikbaarheid : 8


Combineer de late herfsttrek met een avontuurlijke dag zeevogels kijken op de Noordzee ten westen en noorden van Texel.

Op vrijdagmiddag wordt u opgehaald bij de boot om al vogels kijkend Texel te verkennen langs de Vogelboulevard. Tussen Oudeschild en uw hotel liggen tal van vogelrijke natuurgebieden. Vrijdagavond geniet u van een lekkere maaltijd in het hotel.

Zaterdagochtend is het vroeg op want met het licht worden willen we al in de duinen lopen. De nacht brengt altijd nieuwe trekvogels naar het eiland en in de vroege ochtend is het altijd spannend of er nieuwe zangvogels uit het verre noorden of noordoosten zijn aangekomen. Tussen de vele vinken en lijsters kan altijd een zeldzaamheid zitten. Na een mooie vogelrijke duinwandeling lunchen we in het Vogelinformatiecentrum. Hierna bezoeken we de oostkant van Texel waar al opvallende veel Rotganzen en wellicht de eerste Toendrarietganzen aanwezig zijn. De akkers en weilanden langs de waddendijk zijn altijd uitdagen voor laat doortrekkende vogelsoorten terwijl een blik over de Waddenzee de soortenlijst kan verrijken met zeevogels, futen, zaagbekken en veel meer.

De zondag wordt het weer vroeg op want al om 8 uur (tijd onder voorbehoud) ligt ons schip, de Hendrik Karssen, voor ons klaar in de haven van Oudeschild. Met deze boot gaan we de rest van de dag de Noordzee op om de echte zeevogels als Alken, Zeekoeten, misschien wel Papegaaiduikers, Jan van Genten, pijlstormvogels en jagers op te zoeken. We zijn uiteraard afhankelijk van de weersomstandigheden en wat geluk (zoals altijd bij vogels kijken), maar door middel van het meenemen van "chum" (visafval) proberen we onze kansen op het waarnemen van zeevogels achter de boot wat te vergroten.

Om een uur of vijf 's middags zijn we weer terug en nemen we afscheid van elkaar na een zeer gevarieerd en prachtig weekend op en rond de beste vogelplek van Nederland!
 

Door deelname aan deze excursie steunt u tevens de realisatie van verschillende natuurgebieden en vogelkijkpunten op Texel!
 

  • Wanneer? Vrijdag 26 oktober (middag) tot en met zondag 28 oktober 2018 (namiddag)

  • Verzamellocatie: TESO-haven, Texel

  • Inclusief: Namiddag (vrijdag) en volle dag (zaterdag) vogels kijken in een comfortabele minibus onder begeleiding van een lokale gids, volle dag zeevogels kijken aan boord van de Hendrik Karssens, twee nachten in een comfortabel middenklassehotel in een tweepersoons kamer, twee maal ontbijt, twee maal diner (buffet), twee lunches, boekje "Vogels van Texel", inclusief soortenlijst, gebruik van optiek en naslagweken.

  • Prijs van het arrangement: 375 euro per persoon

 

 


Deze excursie organiseren we samen met Birdingholland.nl

Excursie details

Aanvang 26 oktober 2018 om 16:00
Einde 28 oktober 2018 om 17:00
Maximaal aantal plaatsen8
Aantal plaatsen vrij 8

Locatie details

Locatie Veerhaven
Adres t Horntje
Plaats Den Hoorn