Vogel excursies Texel

Contactinfo

Vogelinformatiecentrum, uw startpunt voor een prachtige ontdekkingsreis naar vele vogelsoorten op Texel.


Kikkertstraat 42
1795 AE De Cocksdorp
+31 (0) 222316249
info@natuurdigitaal.nl
www.vogelinformatiecentrum.nlLangs de Vogelboulevard

Vogelherkenningsexcursie | Aanvang : 19 juni 2018 om 09:30 | Beschikbaarheid : 1


Met een luxe minibus gaat u in een klein gezeldschap een ochtend op pad om diverse vogelrijke gebieden te bezoeken op zoek naar zoveel mogelijk vogelsoorten.

In samenwerking met Natuurmonumenten bezoeken we de Vogelboulevard van Texel. Tijdens deze halve dag excursie stoppen we op de beste vogelkijkplaatsen langs de oostkant van Texel en maken enkele wandeltochten. Bij waarnemingen van zeldzame soorten kan zomaar van de route afgeweken worden om een zeldzame vogelsoort op te zoeken. De soorten die u tijdens deze excursie kunt aantreffen zijn heel divers. Diverse Ganzensoorten, eendensoorten, bijna alle steltlopers, Weidevogels, Meeuwen en Sterns, maar ook zangvogels op doortrek en roofvogels. Het soortenpallet is erg wisselend en hangt af welk seizoen u meegaat. Nooit zal een excursie hetzelfde zijn. 

 

De busexcursie start om 9.30 uur. We verzamelen bij het Vogelinformatiecentrum en daar eindigt de excursie rond 12.30 uur. In het Vogelinformatiecentrum drinkt u dan nog koffie en vult u een soortenlijst in. Als bonus ontvangt u voorafgaand aan de excursie het Vogelboekje Vogels van Texel (twv 9,99 euro). Onderweg kunt u dus bijhouden welke vogelsoorten u ziet.

 

Als u zelf geen verrekijker bezit kunt u er één lenen bij het Vogelinformatiecentrum. 

 

De prijs voor deze bus-excursies is 40 euro per persoon. Met dit geld realiseren we jaarlijks nieuwe vogelkijkpunten op Texel. Opgeven voor deze excursies is noodzakelijk. Dit kan door via onderstaande link het opgave formulier in te vullen. Betalen kan online. 

Excursie details

Aanvang 19 juni 2018 om 09:30
Einde 19 juni 2018 om 12:30
Maximaal aantal plaatsen8
Aantal plaatsen vrij 1

Locatie details

Locatie Vogelinformatiecentrum Texel
Adres Kikkertstraat 42
Plaats De Cocksdorp