Vogel excursies Texel

Contactinfo

Vogelinformatiecentrum, uw startpunt voor een prachtige ontdekkingsreis naar vele vogelsoorten op Texel.


Kikkertstraat 42
1795 AE De Cocksdorp
+31 (0) 222316249
info@natuurdigitaal.nl
www.vogelinformatiecentrum.nlIn samenwerking met

Natuurmonumenten

Alle natuurgebieden langs de Vogelboulevard zijn eigendom en in beheer bij Natuurmonumenten. Omdat deze gebieden vogelrijk zijn kiezen we deze gebieden vaak uit als excursiedoel. Zo bezoeken we tijdens onze herkenningsexcursies vaak het gebied Utopia. Tijdens onze exclusieve busexcursies kunt u kennismaken met de vogelrijkdom van de gehele Vogelboulevard. Dan weet u waarom Texel Vogeleiland heet. Het geld van onze excursies wordt gebruikt om goede vogelkijkdoelen in onder andere de gebieden van Staatsbosbeheer te ontwikkelen.


Staatsbosbeheer

Het gehele Nationaal Park Duinen van Texel is in beheer bij Staatsbosbeheer. Tijdens onze excursies zijn we graag te gast in de tereinen van Staatsbosbeheer. Zo gaan veel van onze excursies naar de Eierlandsche Duinen en met onze busexcursies (maximaal 8 peronen) kunt u het Nationaal Park op een exclusieve manier verkennen. Een andere veel gekozen excursielocatie is Dorpzicht. Het geld van onze excursies wordt gebruikt om goede vogelkijkdoelen in onder andere de gebieden van Staatsbosbeheer te ontwikkelen.


Het Nationaal Park Duinen van Texel beslaat zoals de naam ook al zegt, het gehele duingebied (inclusief de Dennen) van Texel. Dit Nationale Park is het park met de grootste diversiteit in vogels van Nederland. Bijna alle vogelsoorten die op Texel gezien zijn, worden ook in het Nationaal Park gezien. Dit is ook de reden dat in een exclusieve samenwerking busexcursies door het Nationaal park organiseren. We laten u graag kennismaken met de verschillende vogelsoorten van het Nationale Park Duinen van Texel.