Swarovski Vogelexcursie XL

Excursie details

  • Aanvang: donderdag 20 juli 2017 om 09:00
  • Einde: donderdag 20 juli 2017 om 12:00
  •  
  • Maximaal aantal plaatsen: 12
  • Aantal plaatsen vrij 12
aanmelden voor deze excursie

Met deze vogelexcursie XL gaat u maar liefst drie uur op pad. Onder leiding van één van onze gidsen (wir Sprechen auch Deutsch / Also in English) bezoekt u één of meerdere vogelrijke gebieden op Texel. Texel is de gemeente met de meeste verschillende vogelsoorten binnen haar grenzen. In sommige periodes worden er meer dan 150 verschillende soorten per dag gezien. Doel van deze excursie is om zoveel mogelijk verschillende vogelsoorten op het gemak te bekijken. We nemen de tijd om de vogelsoorten afzonderlijk goed te herkennen en te bewonderen door verrekijker of telescoop. Ook wordt er gelet op de vogelgeluiden.

Deze vogelexcursie XL is geschikt voor jong en oud. De excursie is vaak een wandelexcursie, maar soms wordt er ook gebruik gemaakt van de auto.

Meestal rijden we met de auto naar een gebied om daar te gaan lopen.De route die door de gids gekozen wordt is afhankelijk van het weer en het getijde (eb of vloed) buitendijks. Met opkomend water is het bijvoorbeeld interessant om de waddendijk te bezoeken omdat de vogels door het opkomende water iets meer naar de dijk toekomen. Bij harde wind wordt er een route gezocht waar we zo min mogelijk last hebben van de wind. Een route door de duinen heeft dan vaak de voorkeur. Het leuke van vogels kijken is dat geen excursie hetzelfde is. Al gaat u meerdere keren mee over de zelfde route, u ziet altijd weer andere vogelsoorten.

Mocht u zelf over een verrekijker beschikken, dan is het handig deze mee te nemen. Heeft u er geen, dan krijgt u er één in bruikleen van het Vogelinformatiecentrum.

De excursies beginnen en eindigen in het Vogelinformatiecentrum (tenzij anders vermeldt) waar u na afloop een kop koffie of thee aangeboden krijgt. Samen met de gids kunt u in alle rust de waargenomen soorten noteren op de soortenlijst van Texel. Deze soortenlijst kunt u ook voor eigen wandelingen meenemen.

De excursie gaat onder vrijwel alle omstandigheden (bij een minimum van 4 personen) door. Mocht dit niet zo zijn dan wordt u uiterlijk de avond voorafgaand aan de excursie gebeld.

Aanmelden voor deze excursie is noodzakelijk. Dit kunt u doen door het onderstaande formulier in te vullen. Maar u kunt zich ook in het Vogelinformatiecentrum aanmelden. Betalen kan zowel online (via onderstaand formulier) of voorafgaand aan de excursie in het Vogelinformatiecentrum.

Honden zijn tijdens de excursie niet toegestaan; helaas hebben die (ook aangelijnd) een verstorende invloed op de vogels die we dichterbij te zien krijgen. Voor minder validen is het verstandig om vooraf even contact op te nemen. Afhankelijk van het excursiegebied, is deze excursie prima geschikt voor minder validen.

aanmelden voor deze excursie

TICKET BESTELLENIk ga akkoord met de algemene voorwaarden.
Je dient akkoord te gaan met onze algemene voorwaarden voordat je verder kunt.
Het Vogelinformatiecentrum is samenwerkingspartner met Waarneming.nl